Brittisk skräck nästa för Hans Rosenfeldt

Hans Rosenfeldt vänder åter till kriminalgenren och författaren CJ Tudor. Han ska bearbeta The Chalk Man, debutromanen från författaren som fått epitet en kvinnlig Stephen King.

Hemma i Sverige är Hans Rosenfeldt aktuell med manuset till Viaplays serie om Ronja Rövardotter. På den Internationella scenen är han känd för sina kriminalserier. Rosenfeldt har skapat Bron och Marcella. Han har också bearbetat CJ Tudors The Burning Girls för Paramount+.

Nästa projekt för Hans Rosenfeldt är också en Tudor-bok. Han ska bearbeta den brittiska författarens debutroman från 2016, The Chalk Man (Kritgubben), på uppdrag av Buccaneer Media, samma produktionsbolag som låg bakom Marcella och The Burning Girls.

“Jag älskar CJ Tudors böcker och är så glad att jag får möjlighet att bearbeta en till. Jag ser verkligen fram emot att ta den spännande handlingen och de intressanta karaktärerna i The Chalk Man till tv-skärmarna”, säger Rosenfeldt i ett uttalande.

När romanen inleds är året 1986. Huvudkaraktären, 12-årige Eddie “Munster” Adams, tillbringar dagarna med cykla runt i det sömniga britttiska samhället och med hjälp av kritfigurer utbyta hemliga meddelanden med sina vänner. Men så leder en mystisk kritgubbe dem rakt till en död kropp och sedan är ingenting sig likt. Trettio år senare, när Eddie tror att han lagt det förflutna långt bakom sig, kommer plötsligt ett kuvert med en krita och en kritfigur.