Premiärdatum för Killing Eve säsong 3

Nu finns teaser, premiärdatum och de första bilderna från säsong tre av Killing Eve. Prisbelönade Sandra Oh och Jodie Comer är tillbaka i april.

De som rattar Killing Eves sociala medier har hintat länge om vad som komma skall, men utan att avslöja i princip någonting alls om säsong tre. Men i dag har det varit rena ketchupeffekten. BBC America har släppt en teaser med premiärdatumet och dessutom har Entertainment Weekly de första bilderna från den nya säsongen och nya intervjuer med både Jodie Comer och nya showrunnern Sally Woodward Gentle.

Sandra Oh som Eve Polastri.
Jodie Comer som Villanelle.
Fiona Shaw och Sandra Oh.

Killing Eve, som skapades av mångfaldigt Emmybelönade Phoebe Waller-Bridge (Fleabag), har gjort en poäng av att byta showrunner varje säsong sedan det stod klart att Waller-Bridge inte hade tid att fortsätta mer än som exekutiv producent. Sally Woodward Gentle tar nu över stafettpinnen från Emerald Fennell och utlovar “Den mest personliga säsongen – och den mest emotionellt skakiga säsongen”.

Thrillerserien om den skruvade relationen mellan MI6-agenten Eve Polastri (Sandra Oh) och lönnmördaren Villanelle (Jodie Comer) har blivit en stor framgång för lilla BBC America. Efter den explosiva finalen av säsong tre är frågan nu hur Eve och Villanelle ska gå vidare i sina respektive liv. Återstår också att se vilka roller Carolyn (Fiona Shaw) och Konstantin (Kim Bodnia) kommer att spela efter det som hänt.

Fiona Shaw som Carolyn Martens
Kim Bodins som Konstantin.

Här är BBC America-teasern där premiärdatumet annonseras:

Säsong 3 har alltså premiär på BBC America och AMC söndagen den 26 april. I Sverige är HBO Nordic hem för serien som lär få svensk premiär dagen därpå. Läs recensionen av säsong två här.