Brie Larson i serie för Apple TV+

Brie Larson och Apple TV+ har en serie ihop. Oscarsvinnaren ska både producera och spela huvudrollen i Lessons in Chemistry.

Brie Larson hade en fast tv-roll i Showtimes United States of Tara (2009-2011), men har sedan dess ägnat sig nästan uteslutande åt film. Hon vann en Oscar för sin insats i Room och förknippas på senare tid mest med Captain Marvel.

Nu tar Brie Larson sin stjärnstatus till Apple TV, där hon ska producera och spela huvudrollen i en serie baserad på en roman som ännu inte kommit ut. Lessons in Chemistry är skriven av debutanten Bonnie Garmus och utspelar sig på 1960-talet.

Enligt den officiella Apple-beskrivningen ”följer berättelsen Elizabeth Zott, vars dröm att bli forskare hindras av ett samhälle som placerar kvinnor i hemmet och inte i den professionella sfären. När Elizabeth finner sig själv gravid, ensam och utsparkad från sitt lab, accepterar hon ett jobb som tv-värd för ett matprogram och sätter hon sig för att lära en nation av förbisedda hemmafruar – och män som plötsligt lyssnar – mycket mer än recept.”

Apple TV+ har beställt en hel säsong direkt från Brie Larson och Susannah Grant (Unbelievable). Den senare ska förutom producera även skriva manuset. Jason Bateman (Ozark) och Michael Costigan (The Outsider) finns också med i bakgrunden som exekutiva producenter.

Lessons in Chemistry är det andra projektet som Brie Larson har ihop med Apple TV+. Streamingtjänsten har tidigare beställt en serie baserad på Amaryllis Fox memoarer Life Undercover: Coming of Age in the Cia, men den serien skjuts nu framåt i tiden.