Första titten: Brie Larson i Lessons in Chemistry

Fans av Brie Larson har mycket att se fram emot i höst. Förutom storfilmen The Marvels så leder Oscarsvinnaren också tv-serien Lessons in Chemistry som kommer till Apple TV+.

Brie Larson hade en fast tv-roll i Showtimes United States of Tara (2009-2011), men har sedan dess ägnat sig nästan uteslutande åt film. Hon vann en Oscar för sin insats i Room och är åter aktuell som superhjälten Carol Danvers/Captain Marvel i storfilmen The Marvels som har premiär i november.

I höst sker även hennes tv-comeback. Brie Larson är både producent och spelar huvudrollen i miniserien Lessons in Chemistry, som är baserad på en färsk roman av författardebutanten och vetenskapsredaktören Bonnie Garmus.

Serien utspelar sig under tidigt 1950-tal. Enligt den officiella Apple-beskrivningen ”följer berättelsen Elizabeth Zott, vars dröm om att bli forskare hindras av ett samhälle som placerar kvinnor i hemmet och inte i den professionella sfären. När Elizabeth finner sig själv gravid, ensam och utsparkad från sitt lab, accepterar hon ett jobb som tv-värd för ett matprogram och sätter sig för att lära en nation av förbisedda hemmafruar – och män som plötsligt lyssnar – mycket mer än recept. Samtidigt som hon längtar tillbaka till sin sanna kärlek: vetenskapen.” 

I rollistan finns även Lewis Pullman, Aja Naomi King, Stephanie Koenig, Kevin Sussman, Patrick Walker och Thomas Mann.

Lee Eisenberg (WeCrashed) är seriens showrunner. Susannah Grant (Unbelievable), Jason Bateman (Ozark) och Michael Costigan (The Outsider) är tre andra kreativa krafter som finns med i bakgrunden som exekutiva producenter tillsammans med Brie Larson.

Apple TV+ har i dagarna släppt en första teaser för Lessons in Chemistry som kommer till streamingtjänsten på ett icke preciserat datum i höst.