Teaser: Ny säsong av Doctor Who

Den 13:e doktorn är snart tillbaka. BBC har släppt en första teaser för den nya säsongen av Doctor Who, den andra med Jodie Whittaker i titelrollen.

Det var en stor sak när den brittiska evighetsserien Doctor Who presenterade doktor nummer 13. Jodie Whittaker tog över stafettpinnen från Peter Capaldi och blev därmed den första kvinnan att spela den ikoniska tidsdoktorn. Mottagandet blev blandat, särskilt från mer konservativa Whovians, men Whittaker fick förnyat förtroende att resa runt med sin Tardis.

På dagen 56 år efter att det allra första Doctor Who-avsnittet sändes i Storbritannien landade i dag, den 23 november, den första teaser trailern för säsong 12 (i den senaste omgången). Att döma av trailern befinner sig doktorn själv i allvarlig fara. När hon transporteras till 1943 års Paris konstaterar hon att ”något jagar mig. Jag kan känna det”.

Doktorn återförenas i den nya säsongen med sina kompanjoner Graham (Bradley Walsh), Yaz (Mandip Gill) och Ryan (Toisin Cole). I premiäravsnittet får de sällskap av bland andra Stephen Fry (Bones) och Lenny Henry (Broadchurch). Även Goran Višnjić (Timeless) och Robert Glenister (Doctor Who 1984) medverkar i den nya säsongen av Doctor Who som ännu inte har något exakt premiärdatum.