Makthungriga rivaler i ny serie med David Tennant

Den makt- och sexhungriga eliten i 1980-talets Storbritannien synas i en ny serie från Disney+. David Tennant och Aidan Turner har de ledande rollerna i den fiktiva tv-världen i Rivals.

Rivals är den andra av tio böcker i den populära brittiska författaren Jilly Coopers Ruthshire-svit som följer den makt- och sexhungriga eliten i 1980-talets Storbritannien. I tv-bearbetningen ses den brittiska tv-branschen på 1980-talet genom 2020-talets kameralins.

Aidan Turner (Poldark) spelar talkshow-stjärnan Declan O’Hara som rekryteras till tv-bolaget Corinium Television och hamnar mitt i korselden mellan bolagets målmedvetna och egoistiska ägare Lord Tony Baddingham och dennes värsta fiende, den karismatiska parlamentsledamoten och före detta olympiern Rupert Campbell-Black. David Tennant (Doctor Who) och Alex Hassell (Cowboy Bebop) spelar de två rivalerna)

Declan O’Hara skaffar sig också en egen rival i Cameron Cook (Nafessa Williams, Black Lightning) som hämtats från USA för att producera hans program. En spirande romans mellan O’Haras 20-åriga dotter Taggie (Bella Maclean, Sex Education) och hjärtekrossaren Campbell-Black komplicerar saken ytterligare.

Rivals väntas senare i år till amerikanska Hulu och till Disney+ utanför USA. Här är den första teasern.