Ned Stark åter i Game of Thrones

Han gick en brutal död till mötes redan i den första säsongen. Men nu står det klart att vi inte sett det sista av Ned Stark i Game of Thrones. 

Inspelningarna av säsong 6 pågår just nu i Wales och på andra platser och det är därför castingen som genererar flest nyheter. Nyligen blev det känt att Max von Sydow tar över rollen som The Three-Eyed Raven. Rollen spelades i säsong 4 av en annan skådespelare, men när karaktären återkommer i nästa säsong är det alltså den svenske veteranen som kommer att förekomma i Bran Starks i drömmar och lära honom mer om hans övernaturliga gåvor.

Enligt Variety förväntas inte von Sydow få så mycket speltid, men The Three-Eyed Raven kommer ändå att spela en viktig roll i det som händer i säsong 6. Det gäller för övrigt även för rollen som görs av brittiske Ian McShane (Deadwood), också han ny bland skådespelarna i säsong 6. I McShanes fall är det dock fortfarande hemligt vilken karaktär han ska spela.

Den senaste nyheten som sipprat ut är att vi kommer att få se mer av Eddard ”Ned” Stark, trots att han så brutalt halshöggs redan i den första säsongen. Denna gång dock inte i Sean Beans gestaltning. I stället handlar det om en ung Ned Stark som förekommer i en flashback-scen av samma typ som användes för att berätta om den unga Cersai i säsong 5.

Enligt insatta källor är det 13-årige Sebastian Croft som fått rollen som den unge Ned Stark. Trots sin ringa ålder är britten en rutinerad teaterskådespelare som medverkat i flera West End-produktioner.

croft-938x1024

En GoT-nyhet av annan karaktär avslöjades nyligen under HBO:s TCA-dag. Skaparna David Benioff and DB Weiss har tidigare sagt att det behövs sju säsonger för att berätta klart historien, men enligt HBO-bossen Michael Lombardo planerar bolaget nu för åtta säsonger. Inte så konstigt kanske med tanke på att serien är HBO:s flaggskepp och i juli fick 24 nya Emmy-nomineringar.