Teaser: Startdatum för Game of Thrones

HBO har hållit oss länge på halster. Men nu har premiärdatumet för den sista säsongen av Game of Thrones offentliggjorts i en specialproducerad teaser.

Det har gått ett och ett halvt år sedan säsong sju avslutades. Men nu närmar vi oss äntligen upplösningen. I samband med premiären av True Detective i går kväll amerikansk tid släppte HBO den första teasern med nya klipp inför den åttonde och sista säsongen.

I samma teaser får vi även veta premiärdatumet. Den 14 april drar Game of Thrones igång igen i USA, vilket betyder säsongsstart på HBO Nordic den 15 april. Då kan vi i Sverige ta del av det första av de sex avsnitt som en hög HBO-boss har sagt känns mer som sex långfilmer. Vissa avsnitt är upp till 90 minuter långa.

I teasern, som döpts till Crypts of Winterfell och är lite drömsk och spöklik, syns Jon Snow (Kit Harington), Sansa Stark (Sophie Turner) och Arya Stark (Maisie Williams). Den påkostade teasern är regisserad av Emmy-belönade David Nutter. En annan Emmy-vinnare, Ramin Djawadi, svarar för den specialkomponerade musiken.

I juni är Game of Thrones över, men alla GoT-fans kan simma lugnt för HBO har redan en prequelserie under produktion som utspelar sig i Westeros, men 5 000 år tidigare. Läs mer om prequelserien här.