Första teasern för Swedish Dicks

Peter Stormare och Johan Glans som två svenska privatdetektiver i Los Angeles. Nu finns den första teasern för Viaplays originalserie Swedish Dicks.

Swedish Dicks är en originalidé från Peter Stormare, som själv har huvudrollen som Ingmar, en svensk före detta stuntman som försöker hanka sig fram som privatdetektiv i Los Angeles. När Ingmar av en slump möter Axel (Johan Glans), en före detta DJ, tar livet en ny vändning och tillsammans tar sig det nya radarparet an en rad märkliga brottsfall.

Ingmars förflutna gör sig också hela tiden påmint i form av ett mordmysterium som rör hans före detta stuntkollega Tex, spelad av ingen mindre än Keanu Reeves. Felisha Cooper gör Ingmars dotter Sarah och i rollistan finns även Vivian Bang, Traci Lords och Eric Roberts.

Peter Settman, som är showrunner, har sagt att serien har en lättsam humor med en mörk underton. ”Den är både lite fånig och smart på samma gång. Jag tycker att strukturen med ett fall per avsnitt samt ett fall som spänner över hela säsongen gör den perfekt att binge-watcha”.

Swedish Dicks består av tio avsnitt och har premiär i höst exklusivt på Viaplay. Datum ännu ej preciserat.