Tonåringarna mot föräldrarna i Runaways

Det är tonåringarna mot föräldrarna i den första teasern för Marvel-serien Runaways. Den 21 november är det premiär för den nya superhjälteserien.

Vad gör man om man upptäcker att ens egna föräldrar är onda? Och inte bara sådär allmänt jobbiga, utan i hemlighet riktiga superskurkar? Det är premissen för Brian K Vaughans and Adrian Alphonas seriealbum The Runaways. Denna tecknade serie från 2003 har nu omvandlats till tv-serie av Josh Schwartz (OC) och Stephanie Savag (Gossip Girl).

Ungdomarna Alex, Nico, Karolina, Gert, Chase och Molly är inte precis bästa vänner, men förenas i kampen mot de ondskefulla föräldrarna i den hemliga gruppen Pride. Både den äldre och yngre generationen besitter olika superkrafter.

https://www.youtube.com/watch?v=Z6_0dJkjFAM

Den 21 november är det premiär för Runaways på Hulu, den amerikanska streamingtjänsten som nyligen kammade hem en massa Emmys för The Handmaid’s Tale. Om och var den nya Marvel-serien kommer att kunnas streamas i Sverige är ännu oklart, men med tanke på den positiva buzz som redan omgett serien så bör intresse finnas. HBO Nordic, som har rättigheterna till Hulu-serierna The Handmaid’s Tale, The Path, Difficult People och Casual, borde ligga närmast till hands.

Runaways är en av totalt sju nya Marvel-serier som har premiär under höst- och vintersäsongen 2017–2018. Läs om vilka de övriga är här.