Första teasern: The Handmaid’s Tale S2

Hulu har släppt de första bilderna och en första teaser för säsong 2 av The Handmaid’s Tale. Det kritikerrosade dramat med Elisabeth Moss fortsätter i april.

The Handmaid’s Tale, som bygger på en klassisk roman av Margaret Atwood, är den amerikanska streamingtjänsten Hulus största framgång. Den dystopiska serien har vunnit både en Emmy och en Golden Globe för bästa dramaserie och Elisabeth Moss har tagit hem båda bästa skådespelerska-priserna för sin roll som Offred, tjänarinnan vars fertilitet är det som ger henne ett värde hos befälhavaren (Joseph Fiennes) och hans hustru (Yvonne Strahovski).

I säsong 2 av den dystopiska serien fortsätter historien bortom Margaret Atwoods bok. Handlingen kommer att kretsa kring Offreds graviditet och hennes kamp för att befria sitt framtida barn från Gileads synliga och osynliga bojor. Den andra säsongen är ännu mörkare än den första säsongen, avslöjade Elisabeth Moss under en TCA-panel på söndagen. Där berättade också showrunnern Bruce Miller att vi kan förvänta oss ett gästspel av Marisa Tomei.

Hulu har precis släppt en första isande teaser trailer för säsong 2:

https://www.youtube.com/watch?v=xxQhWrAcQnE

Här är också de första stillbilderna, utöver den blodiga bilden på Offred ovan, som alla publicerats av The Hollywood Reporter:

Foto: Take Five/Hulu)
Foto: Take Five/Hulu

Den andra säsongen av The Handmaid’s Tale har premiär på Hulu den 25 april. Hulu släpper då de två första avsnitten samtidigt, vilket är ungefär så mycket ångest och svärta som man orkar med på en gång, hur väl historien än berättas. Totalt består säsongen av 13 avsnitt.

I Sverige är det HBO Nordic som har rättigheterna, varför det betyder svensk premiär för säsong 2 den 26 april.

Uppdaterad med uppgiften om att Handmaid’s Tales andra säsong får premiär med ett dubbelavsnitt.