Första trailern: The X-Files säsong 11

Nyheterna duggar tätt på New York Comic Con. I den första trailern för säsong 11 av The X-Files är det mycket prat om Mulders och Scullys son. 

Förväntningarna var skyhöga när David Duchovny och Gillian Anderson i januari 2017 gjorde comeback som Fox Mulder och Dana Scully, 14 år efter den nionde och som alla då trodde sista säsongen av den populära science fiction-serien. Säsong tio blev inte precis någon kritikersuccé, men tittarsiffrorna var tillräckligt bra för att kanalen Fox omedelbart skulle börja prata om en fortsättning. I våras stod det klart att det blir också en elfte säsong, som dessutom är utökad till tio avsnitt.

Under helgens panel på Comic Con i New York släpptes de första rörliga bilderna från säsong 11 som av trailern att döma kommer att lägga mycket fokus på Mulders och Scullys ”mycket specielle” son William. “Du måste hitta honom och du måste stoppa honom innan han släpper helvetet löst”, viskar Scully till Mulder från sjukhussäsongen. Vi får dock aldrig se William i trailern och ingen vet ännu vem som kommer att spela sonen. Däremot berättade skaparen Chris Carter att säsong 11 kommer att bestå av åtta fristående avsnitt och två avsnitt som är direkt kopplade till X-Files-mytologin.

The X-Files har ännu fått något premiärdatum, men vi vet sedan tidigare att Fox sparat serien till ”midseason”, vilket betyder premiär efter årsskiftet. Viaplay har rättigheterna i Sverige. Alla säsongerna av The X-Files finns hos streamingtjänsten. Vår recension av säsong tio finns här.