Här är alla nya Marvel-serier på ingång

DELA

Marvels tv-universum växer snabbt. Hela sju nya Marvel-serier produceras just nu. Att lägga till alla de superhjältar som redan presenterat sig för tv-publiken.

Det är bara fyra år sedan den första Marvel-serien dök upp på kanalen ABC, som precis som Marvel Television ägs av Disney. Agents of SHIELD blev ingen dundersuccé men serien lever fortfarande och startar sin femte säsong efter årsskiftet. Sämre gick det för Agent Carter som fick två säsonger hos ABC innan Peggy Carter fick lov att lägga hatten på hyllan.

Två år senare, 2015, var det premiär för Daredevil. Den första superhjälteserien i Marvels multideal med Netflix som också inkluderar superhjältarna Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist – och snart även The Punisher.

I februari i år var det dags för den första kabelkanalen att beträda Marvel-mark. Legion hamnade hos FX eftersom Fox har rättigheterna till alla mutanter från X-Men-världen. Av samma skäl är den nya X-Men-spinoffen The Gifted en Fox-serie.

Den kommande tv-säsongen formligen exploderar det av Marvel-serier. Alla fans av comic books kan förvänta sig minst sju nya Marvel-berättelser. Två är Netflix originalserier, vilka av de övriga som kommer till Netflix eller någon annan svensk streamingtjänst återstår att se.

The Defenders. Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist har alla fått sina egna Netflix-serier. Marvelsamarbetet kulminerar nu i The Defenders där de fyra superhjältarna slår sina påsar ihop för att besegra en gemensam fiende, en organisation som styrs av Sigourney Weavers karaktär Alexandra. Åtta avsnitt landar den 18 augusti.

Inhumans. Serien är sprungen ur Fantastic Four-mytologin och handlar om en särskild typ av supervarelser som skapades när utomjordingar för miljoner år sedan experimenterade med den mänskliga rasen. Officiell premiär på ABC den 29 september, men premiärens dubbelavsnitt kan ses på Imax-biografer i USA innan dess.

The Gifted. Amy Acker (Person of Interest) spelar en badass warrior-mamma och Stephen Moyer (True Blood) åklagare och pappa. De flyr med familjen när de upptäcker barnens mutantförmågor och ansluter till en underjordisk mutantkoloni där telepatiska Blink (Jamie Chung) ingår. Premiär på Fox den 2 oktober.

The Punisher. Jon Bernthal dök för första gången upp som Frank Castle, känd som The Punisher, i den andra säsongen av Daredevil. Han gör även ett gästspel i The Defenders. Nu får han sin egen serie. Netflix kastade in en kort teaser om The Punisher i en Comic Con-trailer, men har inte avslöjat premiärdatum. Vi gissar på november.

Cloak & Dagger. Handlar om Tandy Bowen (Olivia Holt) och Tyrone Johnson (Aubrey Joseph), två tonåringar med superkrafter som har helt olika bakgrunder men som ändå på något sätt är länkade till varandra. Joe Pokaski (Heroes) är tv-seriens showrunner. Premiären är satt till början av 2018 på Disneyägda kabelkanalen Freeform.

Runaways. Sex ungdomar upptäcker att deras föräldrar är medlemmar i Pride, en grupp för superskurkar. Ungdomarna, varav några ärvt sina föräldrars speciella förmågor, bestämmer sig för att tillsammans sätta stop för Pride. Amerikanska Streamingtjänsten Hulu låter sin första Marvel-serie ha premiär den 21 november.

New Warriors. Den första Marvel-serien i komedigenren handlar om sex unga vuxna som försöker att lära sig hantera sina förmågor. Eller som kanalen Freeform uttrycker det: ”Inte riktigt super, ännu inte hjältar”. Milana Vayntrub (This is Us) har fått huvudrollen som Doreen Green, även känd som Squirrel Girl. Premiär 2018.

Med andra ord många nya superhjältar att bekanta sig med i höst och vinter – och då har vi inte ens berört nyheterna från DC Comics-universumet…

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR