Tomb Raider-serie från Phoebe Waller-Bridge

Fleabag-skaparen Phoebe Waller-Bridge har flera projekt på gång hos Amazon. Nytt är att hon också ska hålla i pennan när tv-spelet Tomb Raider omvandlas till tv-serie.

Hollywood Reporter avslöjade för bara ett par dagar sedan att Fleabag- och Killing Eve-skaparen Phoebe Waller-Bridge förnyat kontraktet med Amazon och jobbar på en bearbetning av romanen Sign Here ihop med författaren Claudia Lux.

Nu avslöjar samma tidning att Phoebe Waller-Bridge också har en viktig roll i Amazons planer på att bygga en Tomb Raider-franchise. Tanken är brittiskan ska skriva manuset till pilotavsnittet av en tv-serie baserad på tv-spelet och även vara med och producera äventyrsserien. Erfarenhet från genren har hon efter ha varit inblandad i manuset till den senaste James Bond-filmen No Time To Die och som skådespelare i den femte Indiana Jones-filmen som har premiär i sommar.

En ny Tomb Raider-film ingår också i Amazons franchiseplaner. Det klassiska tv-spelet har redan filmatiserats två gånger, 2001 med Angelina Jolie som Lara Croft, och 2018 med Alicia Vikander i motsvarande roll. Vem som ska spela Lara Croft i tv-serien återstår att se, men enligt Hollywood Reporter är det inte Phoebe Waller-Bridge.