Nytt Amazon-projekt från Phoebe Waller-Bridge

Det är dags för Phoebe Waller-Bridge att följa upp succéerna Fleabag och Killing Eve. Nästa tv-projekt från brittiskan är en bearbetning av romanen Sign Here hos Amazon.

Phoebe Waller-Bridge blev med rätta geniförklarad och överöst med Emmy-statyetter efter att ha omvandlat sin enkvinnaspjäs om Fleabag till en ännu mer hyllad tv-serie som hon själv spelade huvudrollen i. Dramakomedin fick full pott i Stream Sveriges recension. Brittiskan har även skapat en annan prisbelönad serie, Killing Eve.

Hennes penna var också inblandad i manuset till den senaste James Bond-filmen No Time To Die och hon var producent och hade en mindre roll i kortlivade HBO-serien Run.

Nu är det upp till bevis för Phoebe Waller-Bridge att visa att hon kan skapa tv-magi igen. I mars förra året gav Amazon grönt ljus för ett hemligt projekt som skulle börja spelas in i slutet av året, men som det varit tyst om sedan dess. I stället är det nu ett helt annat projekt som flutit upp till ytan.

Phoebe Waller-Bridge ska tillsammans med författaren Claudia Lux bearbeta den senares debutbok Sign Here till tv-serie. Precis som var fallet med Fleabag sker det i samarbete med Amazon, där brittiskan enligt Hollywood Reporter ska ha tecknat ett nytt generöst treårigt kontrakt.

Sign Here beskrivs som en gripande roman med svart humor om Peyote Trip som bokstavligen arbetar i Helvetet, närmare bestämt på femte våningen. Ingen av hans pennor fungerar, kaffemaskinen ur funktion och den enda dryck som erbjuds är Jägermeister, men det är fortfarande helvetet och efter ett sekel kommer han upp med en plan som kanske kan förändra hans liv (och död) för evigt.