Tomb Raider-serie från Phoebe Waller-Bridge beställd

Äntligen en ny serie från Fleabag-skaparen Phoebe Waller-Bridge. Den Tomb Raider-bearbetning hon jobbat med är nu officiellt beställd som serie av Amazon.

I januari 2023 avslöjade Hollywood Reporter att mångfaldigt Emmy-belönade Phoebe Waller-Bridge har en viktig roll i Amazons planer på att bygga en Tomb Raider-franchise. Nu berättar samma tidning att pilotprojektet avancerat till en äventyrsserie som beställts av Amazon, vars streamingtjänst nu går i bräschen för trenden med bearbetningar av dataspel, senast med succén för Fallout.

Det klassiska tv-spelet Tomb Raider har redan filmatiserats två gånger, 2001 med Angelina Jolie som Lara Croft, och 2018 med Alicia Vikander i motsvarande roll. Vem som ska spela den äventyrliga arkeologen i tv-serien återstår att se, men det är inte Phoebe Waller-Bridge. Hon nöjer sig liksom i den första säsongen av Killing Eve med att skriva manus.

Brittiskan saknar inte själv erfarenhet från äventyrsgenren efter ha varit inblandad i manuset till den senaste James Bond-filmen No Time To Die och agerat i den femte Indiana Jones-filmen som hade premiär förra sommaren.

“Om jag kunde tala om för den tonåriga Phoebe att detta skulle hända tror jag att hon skulle explodera. Tomb Raider har varit en stor del av mitt liv och jag känner mig otroligt privilegierad att få ta historien till televisionen med så passionerade samarbetspartners. Lara Croft betyder mycket för mig, precis som för många andra, och jag kan inte vänta på att gå på det här äventyret. Fladdermöss och allt“, säger Waller-Bridge i ett uttalande.

En ny Tomb Raider-film ingår också i Amazons franchiseplaner.

Men först väntas Lara Croft nå tv-publiken i animerad form. Den populära videospelskaraktären kommer att ha Hayley Atwells röst i Netflixserien Tomb Raider: The Legend of Lara Croft med premiär senare i år.