Teaser: Killing Eve säsong 2

De är fixerade vid varandra. Snart fortsätter jakten. Allt fokus är på Eve och Villanelle i den första teasern för säsong två av Killing Eve.

Killing Eve är BBC America-serien som lyckades med konststycket att öka tittarsiffrorna för varje avsnitt under premiärsäsongen. Även kritikerna älskar serien och inte minst huvudrollsinnehavarna Sandra Oh och Jodie Comer. Sandra Oh har belönats med bland annat en Golden Globe för sin insats som den slitna, men intelligenta agenten Eve Polastri. Jodie Comer skiner minst lika starkt som den fashionabla yrkesmördaren Villanelle. Deras skruvade relation är seriens kärna. Att Skylar Greys Addicted to Love används som musikalisk illustration i teasertrailern är ingen slump.

Säsong två tar vid där säsong ett slutade. Det har bara gått 30 sekunder sedan konfrontationen i Villanelles lägenhet i Paris som kommer att påverka Eve på djupet och förändra dynamiken mellan de två huvudpersonerna. Fler bilder från säsong två här.

Jodie Comer som Villanelle i säsong två av Killing Eve. Foto: Aimee Spinks/BBCAmerica

Thrillerserien har bytt showrunner sedan första säsongen då Phoebe Waller-Bridges manus var ett av trumfkorten med sin speciella mix av spänning, drama och svart, dråplig humor. Waller-Bridge, som varit upptagen med säsong två av den egna serien Fleabag, har lämnat över taktpinnen till Emerald Fenell, som att döma av trailern fortsatt i samma anda.

BBC America ägs gemensamt av BBC Studios och AMC Networks. Efter förra årets succé så kommer den andra säsongen att visas simultant både på BBC America och AMC med start den 7 april. Den 8 april blir det premiär på HBO Nordic som har de svenska rättigheterna.