Fassbender leder Clooneys remake av Le Bureau

George Clooneys spionserie har en leading man. Michael Fassbender är klar för The Agency, en amerikansk remake av franska Le Bureau som ska regisseras av Joe Wright.

Det stod klart redan 2023 att Showtime beställt en serie från George Clooney baserad på den politiska spionthrillern Le Bureau des Légendes, som gick i fem säsonger på franska Canal+ och även visats på SVT med titeln Falsk identitet. Då kallades remake-versionen för The Department. Nu har titeln ändrats till The Agency.

Michael Fassbender ska spela huvudkaraktären i serien som väntas till Paramount+ with Showtime senare i år, vilket betyder Skyshowtime i Sverige.

Den irländska skådespelaren har också fått inflytande som exekutiv producent vid sidan av George Clooney och Grant Heslov och deras Smokehouse Pictures. I producentteamet ingår också den meriterade filmregissören Joe Wright som ska svara för regin i The Agency.

Handlingen följer CIA-agenten Martian (Fassbender) som får order om att lämna sitt undercover-liv och återvända till London Station. När kärleken han lämnat bakom sig dyker upp igen börjar romantiken blomstra. Hans karriär, hans rätta identitet och hans uppdrag ställs mot hans hjärta, och kastar dem båda in i ett dödligt spel bestående av internationella intriger och spionage.

Alicia Vikanders make är känd bland annat från flera Alien-filmer och som Magneto i X-Men.