Finalen av Lucifer redan i september

Djävulen har många liv, men nu är äventyret på jorden snart slut för Lucifer Morningstar. Den 10 september landar den sjätte säsongen av Lucifer.

Finalsäsongens premiärdatum avslöjades under en panel på Comic Con at home med hjälp av trailern nedan, som tar serien ”full circle”. ”Det här är min sista natt i LA”, säger Lucifer Morningstar till samma Los Angeles-polis som i pilotavsnittet.

Att djävulen inte går att räkna ut har visat sig stämma flera gånger. Serien med Tom Ellis i huvudrollen omgiven av en tajt ensemble hade premiär i januari 2016. Då på kanalen Fox. Efter tre säsonger lades serien ned – men räddades av Netflix efter en lyckosam #SaveLucifer-kampanj från de hängivna fansen.

Säsong fyra hade premiär på Netflix i maj 2019, men den femte säsongen skulle återigen bli seriens sista innan Netflix ångrade sig igen och förlängde serien med ytterligare en sjätte och sista säsong.

Historiken gör att fansen fortfarande hoppas på mer, men Netflix är tydliga i sin synopsis för säsong sex att detta är avslutningen: “Här är den, finalsäsongen av Lucifer. På riktigt den här gången. Djävulen själv har blivit Gud … nästan. Och när världen börjar falla isär utan Gud vad blir hans respons? Följ med oss och säg ett bittersweet adjö till Lucifer, Chloe, Amenadiel, Maze, Linda, Ella och Dan. Ta med näsdukar”.

Att det är finaldags framgår även av Comic Con at Home-panelen med Tom Ellis och seriens showrunners Joe Henderson och Ildy Modrovich. Panelen modereras för övrigt av Luke Cook som spelat Lucifer i en annan Netflixserie: Chilling Adventures of Sabrina.