Theo James i Guy Ritchies gangsterserie

Guy Ritchie har valt leading man till tv-bearbetningen av sin egen gangsterfilm. Theo James ska navigera Londons undre värld i The Gentlemen.

Guy Ritchie, en gång mest omskriven för sitt äktenskap med Madonna, slog igenom som filmregissör med sin debutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998. Actionkomedin The Gentlemen som gick upp på biograferna i januari 2020 är en liten odé till genombrottsfilmen. 

Enligt produktionsbolaget Miramax Television pitchades The Gentlemen ursprungligen som tv-serie och nu sluts alltså cirkeln när Guy Ritchies bygger ut historien som serie hos Netflix.

Theo James ska spela Eddie Halstead som efter att ha ärvt sin fars stora egendom upptäcker att det befinner sig på toppen av ett marijuana-imperium som ägs av den legendariska Mickey Pearson, som i filmen spelades av Matthew McConaughey. Frågan är om Eddie Halstead har vad som krävs för att bemästra den brittiska kriminella undre världen och ta kontroll över hela organisation.

Theo James är just nu aktuell i andra säsongen av HBO-serien The White Lotus. Han är känd från Divergent-filmerna och i tv-sammanhang från perioddramat Sanditon och nyligen nedlagda The Time Traveler’s Wife.

Enligt Deadline Hollywood startar produktionen av The Gentlemen nästa vecka i London. Guy Ritchie har skrivit pilotavsnittet ihop med Matthew Read och ska även regissera de två första avsnitten.