Första teasern: Guy Ritchies tv-version av The Gentlemen

Fortfarande inget premiärdatum men väl en första teaser. Snart kommer Guy Ritchies tv-bearbetning av den egna actionkomedin The Gentlemen till Netflix.

Den brittiske regissören Guy Ritchie, en gång mest omskriven för sitt äktenskap med Madonna, slog igenom med sin debutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998. Actionkomedin The Gentlemen som gick upp på biograferna i januari 2020 är en liten odé till genombrottsfilmen. 

The Gentlemen pitchades ursprungligen som tv-serie och nu sluts alltså cirkeln när Guy Ritchie byggt ut historien till en serie hos Netflix.

Theo James, senast i The White Lotus, spelar Eddie Halstead som efter att ha ärvt sin fars stora egendom upptäcker att godset utgör toppen på ett marijuana-imperium som ägs av den legendariska Mickey Pearson, som i filmen spelades av Matthew McConaughey.

Fast besluten att befria sin familj från gangsterklorna försöker Eddie spela på de kriminellas planhalva. När han sugs in i gangstervärlden börjar han få smak för det livet, men frågan är om han har vad som krävs för att bemästra den undre världen och ta kontroll över hela gangsterorganisation.

I rollistan finns bland andra Daniel Ings, Kaya Scodelario, Joely Richardson, Vinnie Jones och Giancarlo Esposito. Teasern avslöjar att även Ray Winstone återfinns i en av rollerna.

Guy Ritchie har själv regisserat två av de åtta avsnitten som enligt teasern kommer till Netflix “snart“.