Guy Ritchie gör serie av sin gangsterfilm

Guy Ritchies senaste film The Gentlemen blev en hit i början av året. Nu ska engelsmannen gör tv-serie av sin gangsterhistoria.

Guy Ritchie, en gång mest omskriven för sitt äktenskap med Madonna, slog igenom som filmregissör med sin debutfilm Lock, Stock and Two Smoking Barrels, 1998. Actionkomedin The Gentlemen som gick upp på biograferna i januari är en liten odé till genombrottsfilmen.

Matthew McConaughey spelar Mickey Pearson, en amerikan i förskingringen som byggt ett kriminellt marijuanaimperium i Storbritannien. När ryktet går att han vill checka ut för gott startar förvecklingarna. Colin Farrell, Charlie Hunman, Hugh Grant, Henry Golding och Michelle Dockery medverkar också i filmen. Huruvida några av de namnkunniga skådespelarna kommer att reprisera sina roller i tv-versionen är oklart.

Enligt produktionsbolaget Miramax Television pitchades The Gentlemen ursprungligen som tv-serie och nu sluts alltså cirkeln.

”Miramax Television ser fram emot att bryta ny kreativ mark i partnerskapet med Guy Ritchie. En av de mest distinkta och profilstarka filmmakarna i dag och någon vars kreativitet jag har beundrat i många år. Vi kunde inte bli mer exalterade över att ta The Gentlemen på den cinematiska resan till premiumtelevisionen”, säger Miramax tv-chef Marc Helwig i ett uttalande.

Här är trailern till filmen The Gentlemen: