The White Princess till C More i april

Efter The White Queen med Rebecca Ferguson kommer The White Princess med Jodie Comer. Premiär på C More den 18 april för uppföljaren om den populära Elizabeth av York.

Kabelbolaget Starz miniserie The White Queen sändes 2013 och gav svenska skådespelerskan Rebecca Ferguson (nu bioaktuell i Life) en Golden Globe-nominering för rollen som drottning Elisabet Woodville. Uppföljaren The White Princess är baserad på samma historiska romansvit av Philippa Gregory. Gregory berättar utifrån ett kvinnligt perspektiv om den period under 1400-talets engelska inbördeskrig som brukar gå under benämningen Rosornas krig.

The White Princess inleds ett par dagar efter avslutningen i The White Queen. ”Den vita drottningens” dotter, den stolta och sofistikerade Elizabeth av York (Jodie Comer), tvingas in i ett äktenskap med krigets segrare, Henrik VII (Jacob Collins-Levy) som även är känd som Henry Tudor. Familjerna York och Lancaster härstammar båda från Edward III och har krigat i 300 år. Nu förenas huset York och huset Tudor i det komplicerade äktenskapet.

Här är den officiella trailern:

Emma Frost är showrunner och har skrivit manus till både The White Princess och dess föregångare. Jamie Payne svarar för regin och i övriga roller återfinns bland andra Michelle Fairley, Joanne Whalley, Suki Waterhouse och Rebecca Benson.

Miniserien har premiär på det amerikanska kabelbolaget Starz den 16 april. Det första av totalt åtta avsnitt av The White Princess kan streamas på C More från den 18 april.