Första bilderna på Sabrina tonårshäxan

När Sabrina tonårshäxan gör comeback så är det i helt ny skepnad. Kiernan Shipka från Mad Men spelar Sabrina Spellman i en ny läskigare Netflix-version.

Melissa Joan Hart spelade tonårshäxan Sabrina Spellman i den lättsamma komediserie som producerades av kanalen ABC under åren 1996–2003 och som var populär även i svensk television. 15 år senare utlovas en mycket mörkare historia som är inspirerad av en tecknad serie som började publiceras 2014.

Den som sett The CW-serien Riverdale (finns också på Netflix) får antagligen en hyfsad känsla av tonen på den nya Sabrina-serien. Det är nämligen Roberto Aguirre-Sacasa, showrunner för Riverdale (bygger på seriealbumet om Acke), som är manusförfattare och exekutiv producent för Chilling Adventures of Sabrina som är den ovanligt långa titeln på den nya Netflix-serien. Tv-kungen Greg Berlanti, som bland annat ligger bakom Riverdale och ett helt gäng superhjälteserier (Supergirl, Arrow, The Flash, Black Lightning, Legends of Tomorrow) är också en av de exekutiva producenterna.

Netflix har precis offentliggjort de första bilderna på Kiernan Shipka i rollen som Sabrina. Kiernan Shipka är fortfarande bara 18 år men sedan länge ett känt ansikte från rollen som Sally Draper i Mad Men. Miranda Otto (Homeland) och Lucy Davis (Better Things) spelar fastrarna Zelda och Hilda Spellman som stal Sabrina från hennes mor när hon var liten och sedan uppfostrat henne med hjälp av bland annat häxkonster. Katten Salem är förstås också ständigt närvarande.

Tonårshäxan Sabrina brottas i den nya serien med tillvaron som hälften häxa och hälften vanlig människa – samtidigt som hon behöver försvara och skydda sig själv, sin familj och omgivning. På den andra bilden som släppts tycks det pågå någon sorts creepy ritual i skogen.

Den 26 oktober landar de tio Netflix-avsnitten som utgör den första säsongen av Chilling Adventures of Sabrina.