Supergirl flyger in i tv-rutan

Många superhjälteserier har sett dagens ljus de senaste åren och fler står på rad. Men få har kvinnliga hjältar i fokus. Men nu är det klart att Supergirl flyger in i tv-rutan i höst.

CBS har beställt en säsong av Supergirl från Greg Berlanti, som även står bakom The Arrow, The Flash och Blindspot. Det sistnämnda ett konspirationsdrama som fick grönt ljus av NBC så sent som förra veckan. Även Ali Adler och Andrew Kreisberg är med och producerar Supergirl.

Glees Melissa Benoist, som fått uppdraget att ikläda sig de tajta trikåerna, blev så glad över beskedet att hon twittrade följande:

Bland skådespelarna som gör Melissa Benoist sällskap återfinns Mehcad Brooks (Desperate Housewives), Calista Flockhart (Ally McBeal), Chyler Leigh (Grey’s Anatomy) och Jeremy Jordan (Smash).

Utgångspunkten i pilotavsnittet är att Kara Zol-El, som anlände till jorden för flera år sedan, länge dolt de superkrafter som hon delar med sin kusin. Men nu, vid 24 års ålder, har hon bestämt sig för att acceptera sina ovanliga förmågor och bli den hjälte hon hela tiden varit utsatt att bli.