The Affair men inget Homeland i höst

Showtime har gett Masters of Sex, Shameless och The Affair premiärdatum i höst. Däremot blir det inget Homeland förrän 2017. Men då med Rupert Friend.

Förra året hade Showtimes två mest prisade serier, The Affair och Homeland, premiär på samma dag. Så blir det inte i år. Säsong tre av The Affair startar den 20 november. Homelands sjätte säsong får vi däremot vänta på till i januari nästa år.
“Homeland är en serie som ständigt återuppfinner sig själv … eftersom det handlar om underrättelsevärlden. Mer än de flesta andra, är det här en serie som har ett oklart bäst-före-datum, just på grund av ämnet”, sa Showtime-bossen David Nevins på en telefonkonferens med bland andra TVLinecom.
Han avslöjade samtidigt att förhandlingar pågår om både en sjunde och åttonde säsong av Homeland och att en överenskommelse är nära.

Säsong sex utspelar sig i New York och kommer att avhandlas under den tvåmånaders-period som sträcker sig mellan valdagen och den dag som presidenten svärs in. Homelands showrunner Alex Gansa har också berättat för Entertainment Weekly att Rupert Friend, som spelar fanfavoriten Peter Quinn, fortfarande har en fast roll i ensemblen trots att det såg så illa ut för CIA-agenten i slutet av säsong fem.

Förutom skilsmässodramat The Affair återvänder även Masters of Sex och Shameless i höst. Masters of Sex startar sin fjärde säsong den 11 september och Shameless sparkar igång säsong sju den 2 oktober.

Både The Affair och Masters of Sex kan följas på HBO Nordic. Det finns tre säsonger av Shameless och fyra säsonger av Homeland på Netflix. Homeland sänds annars på SVT och SVT Play.