Premiärdatum för House of Cards-finalen

DELA

När House of Cards återvänder i höst är det utan den sparkade Kevin Spacey. I stället riktas allt ljus på Robin Wrights Claire Underwood.

En av de kända Hollywood-männen som pekades ut under #metoo-kampanjen förra hösten var Kevin Spacey som under fem säsonger spelade den maktgalne Frank Underwood i politiska dramaserien House of Cards. I Spaceys fall handlade det om så allvarliga anklagelser, från bland andra skådespelaren Anthony Rapp, att Netflix såg sig nödgat att sparka sin Oscarsbelönade skådespelare och pausa hela produktionen av prestigeserien som 2013 var Netflix första stora egenproducerade succé.

I Kevin Spaceys frånvaro har Robin Wright tagit ett steg framåt både bakom och framför kameran. Wright kämpade hårt bakom kulisserna för att få igång produktionen igen och därmed säkra jobben för hundratals personer. I rollen som Claire Underwood ska hon utöva makt från det ovala rummet. Det som var upplagt för en maktkamp mellan de kallhamrade makarna Underwood kommer nu att ta en annan, ännu oklar, vändning.

Diane Lane och Greg Kinnear förstärker ensemblen i säsong sex. I rollistan finns sedan tidigare Michael Kelly, Jayne Atkinson, Patricia Clarkson, Constance Zimmer, Derek Cecil, Campbell Scott och Boris McGiver.

Netflix har precis annonserat att den avslutande kortare säsongen på åtta avsnitt landar den 2 november. Här är det enda rörliga klippet som släppts så här långt:

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR