Teaser: Sharp Objects med Amy Adams

Efter kändistäta Big Little Lies kommer nu nästa högprofilerade HBO-serie byggd på en roman. Sharp Objects med Amy Adams blir en sommarserie.

När femfaldigt Oscarsnominerade Amy Adams gör sin första stora tv-roll så gör hon det i en miniserie som bygger på Gillian Flynns debutroman Sharp Objects. Samma Flynn fick sitt stora genombrott med den psykologiska thrillern Gone Girl som 2014 blev omtalad film. I registolen för Sharp Objects sitter Jean-Marc Vallée, som också regisserade hela den första säsongen av tokhyllade Big Little Lies. Tv-manuset är skrivet av Marti Noxon, fortfarande mest förknippad med Buffy the Vampire Slayer, och aktuell även med satirserien Dietland som har Julianna Margulies i huvudrollen och som startar den 4 juni på kabelkanalen AMC. Med andra ord känns det rätt väl upplagt för en ny HBO-succé.

Amy Adams och Patricia Clarkson i Sharp Objects.

Den första teasern har landat och den är creepy. Där avslöjas också ett ungefärligt premiärdatum. Någon gång i juli får vi se Amy Adams i rollen som journalisten Camille Preaker, som efter att ha tillbringat tid på en psykiatrisk avdelning återvänder till sin hemstad för att bevaka en mordhistoria som involverar två unga flickor. För att kunna berätta storyn och överleva hemkomsten behöver Camille lägga det psykologiska pussel som är hennes förflutna. Patricia Clarkson spelar hennes mamma. Elizabeth Perkins, Chris Messina och Miguel Sandoval återfinns också i rollistan.

Åtta avsnitt är inspelade. Här är den första teasern från HBO: