Sense8-finalen har fått ett premiärdatum

DELA

Utan de hängivna fansen hade det inte blivit något mer Sense8. Protesterna räckte till en tvåtimmarsfinal. Den 8 juni återser vi seriens ”sensates” för sista gången.

Syskonen Lana och Lilly Wachowski hade skapat en inkluderande, men kostsam serie (inspelningar i 15 olika länder) när Sense8 debuterade på Netflix sommaren 2015. Två säsonger blev det innan Netflix la ned serien på grund av för låga tittarsiffror.

Men även om den ambitiösa serien inte slagit brett så är de fans som finns hängivna och högljudda. Det är tack vare deras protester som Netflix ändrade sig och och gav regissören Lana Wachowski chansen att ge historien ett ordentligt avslut. Särskilt välkommet eftersom säsong två slutade med en cliffhanger.

I Sense8 har åtta personer en särskild koppling till varandra. De är ”sensates” och ingår i ett kluster som kan gå in och ut i varandras världar och utnyttja varandras förmågor. Och de behöver hjälp av varandra för de är ständigt jagade. Fredagen den 8 juni möter vi Will, Riley, Capheus, Lito, Sun, Nomi, Wolfgang och Kala en sista gång. Här är postern där Netflix avslöjar premiärdatumet för seriefinalen.

Redan i december släpptes den första teasern inför den avslutande tvåtimmarsfinalen: