Amy Adams i HBO-serien Sharp Objects

HBO har beställt en serie baserad på Gone Girl-författaren Gillian Flynns debutroman Sharp Objects. Femfaldigt Oscarsnominerade Amy Adams ska spela huvudrollen.

Gillian Flynn har skrivit tre böcker. Den senaste, Gone Girl, är förmodligen mest känd tack vare filmatiseringen av David Fincher med Ben Affleck och Rosamund Pike i huvudrollerna. Pike Oscarsnominerades för sin roll i den psykologiska thrillern.

En annan Oscarsnominerad skådespelare, Amy Adams (högaktuell som Lois Lane i Batman v Superman: Dawn of Justice), ska spela huvudrollen i den tv-serie som ska baseras på Flynns debutroman och bestseller Sharp Objects (i Sverige översatt till Vassa föremål) från 2006. HBO vann budgivningen i kamp med bland annat Netflix, och har beställt åtta avsnitt på en gång.

Marti Noxon, som är aktuell med satirserien UnReal och även har Buffy the Vampire Slayer på sin resumé, har skrivit manus till pilotavsnittet och ska fungera som showrunner. Gillian Flynn själv ska skriva manus till flera avsnitt ihop med Nixon och Jean-Marc Vallée (Wild) står för regin av samtliga avsnitt. Vallée är för övrigt också inblandad i ett annat profilerat HBO-projekt, miniserien Big Little Lies med stjärntrion Nicole Kidman, Reese Witherspoon och Shailene Woodley.

I Sharp Objects berättas historien om reportern Camille Preaker (Amy Adams) som, efter att ha tillbringat tid på en psykiatrisk avdelning, återvänder till sin hemstad för att bevaka ett mord på en ung flicka. För att kunna berätta storyn och överleva hemkomsten måste Camille lägga det psykologiska pussel som är hennes förflutna.

Amy Adams är inte ensam om att korsa över till tv-serier. Många kvinnliga filmstjärnor söker sig nu till tv-branschen där det numera finns väldigt många fler bra kvinnliga roller än i den mer traditionellt manliga filmvärlden. Bara under de senaste veckorna har både Drew Barrymore och Emma Stone bundit upp sig för roller i tv-serier. I deras fall hos Netflix.