Clarkson och Emmanuel i ny spionserie

Patricia Clarkson och Nathalie Emmanuel ska spela huvudrollerna i en spionserie som bygger på en originalidé från en bästsäljande författare.

Gray är namnet på thrillerserien som enligt Variety bygger på ett koncept skapat av David Baldacci, framgångsrik författare i spänningsgenren och känd för böcker som Kamelklubben och den redan filmatiserade Absolut Makt. John McLaughlin (Black Swan) har skrivit tv-manuset och Ruba Nadda (Manifest) ska regissera.

Gray är också efternamnet på seriens huvudperson som ska spelas av Patricia Clarkson (Sharp Objects). CIA-spionen Cornelia Gray återvänder från kylan efter ha gömt sig i 20 år från statliga agenter som misstänkt att hon varit en förrädare. Gray återvänder till sitt gamla liv samtidigt som det uppdagas att det finns en ny mullvad inom hennes spionnätverk som sätter både henne och nätverket i fara. Clarkson är också involverad som producent.

Vilken roll Nathalie Emmanuel (Game of Thrones) ska spela är fortfarande oklart. Casting för fler roller pågår just nu med ambitionen att starta produktionen i början av nästa år.