Teaser: Oktoberpremiär för Westworld

Steg för steg kommer vi allt närmare starten av den försenade sci fi-serien Westworld. I en ny teaser avslöjar HBO att det blir premiär i oktober.

HBO stora dramasatsning Westworld är som bekant kraftigt försenad. Nu är äntligen den första säsongen färdiginspelad och i slutet av maj vågade HBO utlova premiär någon gång i höst. I natt, i direkt anslutning till det senaste avsnittet av Game of Thrones, släppte HBO en ny teaser trailer. Där och på Twitter preciseras tidpunkten till oktober. Nu återstår bara besked om den exakta premiärdagen på HBO Nordic.

Teasern är centrerad kring Evan Rachel Woods karaktär Dolores Abernathy som tycks befinna sig i ett mardrömslikt tillstånd. Oscarsvinnaren Anthony Hopkins, Ed Harris, James Marsden och Thandie Newton har andra stora roller. Jimmi Simpson, Shannon Woodward, Jeffrey Wright, Luke Hemsworth och norska Ingrid Bolsø Berdal finns också i rollistan.

Westworld är sprungen ur den mörka och filosofiska sci-berättelsen om artificiellt medvetande och synd som ursprungligen skrevs och regisserades för bioduken av Michael Crichton. Makarna Jonathan Nolan (Person of Interest) och Lisa Joy (Burn Notice) har bearbetat thrillern från 1973 till en modern tv-serie i tio avsnitt som utspelar sig på en futuristisk temapark, men till skillnad från i filmen berättas historien i tv-serien ur de människoliknande robotarnas perspektiv. Regissören och superproducenten JJ Abrams finns också med bakom kulisserna som exekutiv producent.