Premiärdatum i juni för Westworld

HBO har smygit igång marknadsföringen av Westworlds fjärde säsong. Premiären är redan nästa månad.

HBO:s påkostade sci fi-serie med existentiella teman om robotar, människor och algoritmer tar lång tid att producera, ungefär två år per säsong. Den första säsongen hade premiär 2016 och den senaste, den tredje, rullade för två år sedan. Det börjar med andra ord bli dags för en ny säsong.

Makarna Jonah Nolan och Lisa Joy har skapat ett sci fi-äventyr som med sina olika tidslinjer också blivit ett sorts pusselmysterium som gett upphov till många trådar på Reddit. I samma anda så var det dedikerade fans som spårade upp den teaser för säsong fyra som HBO planterade på sociala medier innan den gjordes offentlig.

Teasern börjar fridfullt till tonerna av Lou Reeds Perfect Day men blir allt mer intensiv och obehaglig.

I samma teaser avslöjar också HBO att säsong fyra inleds den 26 juni, vilket i praktiken innebär dagen därpå för HBO Max i Sverige.

https://youtu.be/_-0MwZPWKD4

Den som eventuellt varit orolig över att inte få återse Dolores eller Mannen i svart behöver inte längre vara det. Eller åtminstone bekräftar teasern att deras uttolkare Evan Rachel Wood och Ed Harris båda återvänder. Det gör även Jeffrey Wright, Tessa Thompson, Thandiwe Newton, Luke Hemsworth och nytillskottet i säsong tre, Aaron Paul.