The Night Of-premiären förhandsvisas

The Night Of får smygpremiär. Redan på fredag kan HBO Nordic-publiken kika på hela det första avsnittet av kriminalserien som har officiell premiär den 11 juli.

https://www.youtube.com/watch?v=mVyAsReIqZ0

The Night Of är kriminalserien som skulle ha haft James Gandolfini i huvudrollen. Efter hans död togs rollen ett kort tag över av Robert de Niro, men när miniserien nu äntligen är klar att visas är det med John Turturro i rollen som advokaten Jack Stone. Den andra huvudrollen, som den pakistansk-amerikanska collegestudenten Nasir “Naz” Khan, spelas av Riz Ahmed.

Naz bor med sina föräldrar I Queens, New York. Han tar sin fars taxi för att åka till en fest på Manhattan, men det som till en början ser ut som en perfekt kväll förvandlas till en mardröm då den unge mannen blir gripen för mord. Det komplicerade kriminalfallet hamnar på Jack Stones bord.

Steven Zaillian och Richard Price har skapat The Night Of, som är inspirerad av den brittiske kriminalserien Criminal Justice från 2008. Zaillian har också regisserat sju av de åtta avsnitten. ”Det är en berättelse om kriminalitet, polisväsendet, våra lagar och om kriminalvård”, säger Zaillian som vann en manus-Oscar för Schindler’s List 1994.

För att skapa lite buzz testar nu HBO, som flera andra tv-bolag den senaste tiden, att göra det första avsnittet tillgängligt i förväg. Den 24 juni visas premiäravsnittet på HBO Nordic. Den officiella premiären för The Night Of är den 11 juli, följt av ett nytt avsnitt varje måndag.