C More-premiär för Nancy Drew

I Sverige är hon känd från Kitty-böckerna. I USA heter hon Nancy Drew. Nu kommer The CW-serien om den ikoniska privatdetektiven till C More.

Flera generationer svenskar har växt upp med de oerhört populära Kitty-böckerna från B Wahlströms förlag. Den första ungdomsboken om den unga deckartjejen kom ut i Sverige 1952 och den senaste, Kitty kidnappad, så sent som 2010. Varför hon är känd som Kitty är det ingen som vet, för hemma i USA har hon alltid hetat Nancy Drew. Den första boken beställdes redan 1930 och nya böcker om Nancy Drew har sedan spökskrivits av flera författare under den kollektiva pseudonymen Carolyn Keene.

Det är nu fjärde gången bokfiguren tar plats på tv-skärmarna. I The CW-serien spelar Kennedy McMann den briljanta privatdetektiven som löser mysterier i hemstaden Horseshoe Bay, Maine. När hennes mamma dör svär hon att lägga detektivarbetet på hyllan, men plötsligt finner sig 19-åringen misstänkt för mord. Nancy Drew och fyra andra ungdomar som råkat befinna sig på mordplatsen tvingas göra gemensam sak för att bevisa sin oskuld.

Här är den officiella trailern för Nancy Drew som hade premiär på The CW den 9 oktober och kommer till C More den 23 november.