Teaser: Andra kapitlet av Lupin

Den som längtar efter fortsättningen av Lupin har nu fått ett första smakprov. I teasern handlar allt om gentlemannatjuvens kidnappade son.

De första fem avsnitten av den franska kriminalserien Lupin hade premiär på Netflix den 8 januari och blev en snabb global succé. Den andra halvan av säsongen landar någon gång i sommar och Netflix har nu släppt den första teasern.

Titeln Lupin anspelar på att huvudpersonen Assane Diop är inspirerad av den litterära karaktären Arsène Lupin, gentlemannatjuven som den franska författaren Maurice Leblanc skapade redan i början av 1900-talet.

Den karismatiske Omar Sy spelar Diop, vars mission är att hämnas sin far som blev falskt anklagad för stöld av den förmögna familj som fadern jobbade för.

Netflix officiella synopsis sammanfattar kapitel två så här: ”Assanes strävan efter hämnd på Hubert Pellegrini har splittrat hans familj. Med ryggen mot väggen måste han nu tänka ut en ny plan även om det betyder att försätta sig själv i fara”.

Den första teasern är märkligt nog dubbad till engelska och bekräftar att del två tar vid där den första slutade. Pellegrini använder Diops kidnappade son Raoul som lockbete för att lura honom i en fälla. Det framgår även att sonens mamma Claire tar aktiv del i räddningsförsöken och att Diops hemliga identitet verkar vara röjd.