Systerserie till Atlanta om ett fans besatthet

Donald Glover följer upp kritikerhyllade Atlanta med en systerserie. Huvudpersonen Dre i Amazon Prime-serien Swarm är besatt av en popstjärna som har likheter med Beyoncé.

Donald Glover är inom musikkretsar känd som sitt alter ego Childish Gambino. Han har sett på nära håll hur kändiskulten inom musikvärlden ibland kan leda till extrema beteenden, där fansen svärmar runt stjärnorna på ett sätt som för tankarna till de enorma insektssvärmar som under vissa delar av året intar Houston, hemstad för artister som Lizzo, Megan The Stallone och inte minst r’n’b-drottningen själv, Beyoncé.

Donald Glover pitchade premissen för författarkollegan Janine Nabers, som råkar komma från just Houston. Nu har de tillsammans skapat Swarm som duon betraktar som en systerserie till Atlanta som rör sig i samma tonläge som Glovers Emmy-belönade dramakomedi som hade sin seriefinal i november förra året.

Janine Nabers, som är seriens showrunner, säger till Vanity Fair, att hon och Donald Glover, som regisserat pilotavsnittet, är intresserade av att skapa en antihjälte i samma fåra som Mad Mens Don Draper eller Tony Soprano, men i formen av en samtida, mörkhyad kvinna.

Huvudpersonen Dre (spelad av Dominique Fishback) är en ung kvinna som är besatt av en fiktiv popstjärna som påminner om Beyoncé. Serien djupdyker i Dres liv och fandom, och låter hennes besatthet ta historien till oväntade ställen.

Swarm har ännu inte fått något premiärdatum av Amazon Prime Video, men serien väntas till streamingtjänsten under 2023.

Här är ytterligare några av bilderna som Vanity Fair var först att publicera.