M Night Shyamalan öppnar gravkammaren

Gravkammaren ska öppnas igen. Även Tales from the Crypt får nytt liv på tv-skärmarna. Med hjälp av M Night Shyamalan och TNT.

Tales From a Crypt var en HBO-serie som baserades på ett antal klassiska tecknade serier från EC Comics och som sändes åren 1989-1996 på kabelkanalen. Röster från andra sidan graven, hette skräckantalogin på svenska.

Många kända skådespelare gästade serien, inklusive Demi Moore, Brad Pitt och Tom Hanks. Flera kända regissörer var också inblandade i originalserien, däribland Richard Donner, Walter Hill, Joel Silver och Robert Zemeckis. Remaken görs också av en känd filmregissör. M Night Shyamalan fick uppenbarligen blodad tand av framgångarna med Wayward Pines, och har nu inlett ett tv-samarbete även med TNT. Han är exekutiv producent och ska själv regissera de två första avsnitten.
”Att bli del av ett så älskat varumärke som Tales from the Crypt, som jag själv tittade på när jag växte upp, och dessutom få en chans att flytta gränserna för tv-genren som helhet, är en inspirerande möjlighet jag inte kan vänta på att få dyka ned i”, sa M Night Shyamalan under TNT:s TCA-dag.

Tales from the Crypt har premiär på TNT hösten 2016.