Andra säsongen av Arcane blir den sista – final i november

Det blir bara två säsonger av Arcane. När den animerade League of Legends-serien äntligen är tillbaka i november så skrivs det sista kapitlet om konflikten mellan systrarna Vi och Jinx.

Arcane hade premiär den 6 november 2021 och blev en omedelbar hit och dessutom Emmy-belönad. Den välgjorda serien är producerad av Riot Games i samarbete med den franska animationsstudion Fortiche.

Det har gått två och ett halvt år sedan Arcane förnyades när Netflix nu annonserar i en ny teaser att det är det sista kapitlet som anländer i november.

Fansen av League of Legends-franchisen kan dock trösta sig med ett uttalande från Christian Linke som skapat serien ihop med Alex Yee. Linke betonar att Arcane bara är början på en större storytelling-resa ihop med animationsstudion Fortiche.

“Från start, allt sedan vi började arbeta med det här projektet, har vi haft ett väldigt specifikt slut i våra tankar, vilket betyder att Arcane-historien avslutas med den här andra säsongen. Men Arcane är bara den första att många historier vi vill berätta i Runeterra.”

Arcane fungerar som en sorts prequel till det populära onlinespelet och berättar historien om flera av karaktärernas ursprung. När Netflixserien återkommer har det gått tre år sedan vi mötte systrarna Vi och Jinx och besökte den utopiska regionen Piltover och det förtryckta Zaun.

I det sista kapitlet så eskalerar konflikten mellan Piltover och Zaun efter Jinx attack på det styrande rådet.

Hailee Steinfeld, Ella Purnell och Katie Leung kommer att reprisera sina röstroller som Vi, Jinx och Caitlyn Kiramman. 

Katie Leung som Caitlyn i säsong två av Arcane. Foto: Netflix