Även Weeds på väg att få nytt liv

Mary Louise Parker som Nancy Botwin tio år senare – när marijuana blivit lagligt. Det är premissen när Emmybelönade Weeds ska få en uppföljningsserie.

Tv-serier som hämtar inspiration från förr är det gott om. Hittills är det mest lite äldre serier som blivit föremål för en reboot eller remake, men nu börjar tv-skaparna krypa allt närmare nutid. Härom dagen stod det klart att ABC vill gjuta nytt liv i Revenge och nu är även den Emmy-nominerade serien Weeds på väg tillbaka till tv-rutorna.

Den mörka komedin om hemmafrun och änkan Nancy Botwin som langar marijuana för att dryga ut familjekassan hade premiär 2005, och åtta säsonger och 102 avsnitt senare sändes seriefinalen i september 2012. På den tiden var Weeds en Showtime-serie producerad av Lionsgate Television. Nu arbetar Lionsgate ihop med kabelbolaget Starz för att göra en uppföljningsserie, rapporterar Variety.

I den nya serien är tanken att tittarna ska få möta familjen Botwin tio år senare, när marijuana är legaliserat i Kalifornien. Mary-Louise Parker ska återigen spela Nancy Botwin, men den här gången även vara med och producera serien tillsammans med en av originalförfattarna, Victoria Morrow. Däremot är inte seriens skapare Jenji Kohan (Orange is the New Black) inblandad i det nya projektet.

”Vi är glada över att återigen få jobba med Mary Louise Parker på vad vi kallar för ‘Weeds 4.20,’ och där arbetet redan är full gång”, säger Lionsgate CEO Jon Feltheimer.