Separerad familj i Party of Five-reboot

DELA

Syskonen är ensamma hemma, men den här gången för att föräldrarna deporterats. Den 8 januari är det premiär för en reboot av Party of Five.

Party of Five var originaltiteln på den populära serien som i Sverige blev känd som Ensamma hemma. Familjedramat om de föräldralösa syskonen Salinger gick i sex säsonger under åren 1994-2000 och födde stjärnor som Matthew Fox (Lost) och Neve Campbell (Scream).

Samma duo som skapade originalserien, Chris Keyser och Amy Lippman, ligger även bakom rebooten där familjen heter Acosta i efternamn. I ett försök att spegla samtiden berättas en historia om fem immigrantsyskon, inklusive en liten bebis, som kämpar för att överleva som familj sedan deras föräldrar deporterats till Mexiko. I en sneak peek skildras den hjärtskärande separationen mellan vuxna och barn.

“Party of Five förkroppsligar det som är själ och hjärta i vad som utgör en familj i de mest utmanande av tider. Vi är så glada att Freeform blir hem för den här historien, när vi fortsätter vår strävan att representera unga vuxnas motståndskraft och vikten av att kämpa för att få sin röst hörd”, har Tom Ascheim, chef för Disneyägda Freeform, sagt i ett uttalande.

Party of Five inleds på Freeform med ett dubbelavsnitt den 8 januari. I nuläget är det inte klart med någon svensk streamingtjänst för rebooten. Originalserien fanns under en period på svenska Netflix men kan i nuläget bara streamas via Amazon Prime.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR