Magisk revolution i The Magicians

DELA

”Magic is back”, konstaterar Julia i trailern för säsong fyra. Som brukligt är The Magicians tillbaka i januari.

The Magicians är Syfy-serien som bygger på Lev Grossmans populära bokserie med samma namn och som inleddes med att den oerfarna men briljanta Quentin Coldwater (Jason Ralph) hamnade på den gåtfulla skolan Brakebills College för magisk pedagogik. Numera kretsar historien lika mycket kring Julia, Kady, Penny, Alice, Margo och Eliot, och seriens showrunners John McNamara och Sera Gamble har sedan starten tagit ut svängarna rejält.

I säsong fyra utlovas en magisk revolution. Efter att ha räddat magin i finalen av säsong tre slåss gänget nu mot krafter som vill reglera och kontrollera den. De har också fullt upp med att återerövra sina identiteter och att slåss med det monster som tagit över Eliots kropp.

”Faktum är att våra hjältar förblir flyktingar och måste hitta ett sätt att agera utan att bli tillfångatagna av makten. Lägg till detta ett odödligt monster som tagit över den mycket dödliga kroppen som hör till deras vän Eliot och du får en känsla av vilka insatser som står på spel och vilken press som magikerna har att handskas med”, säger Sera Gamble till Entertainment Weekly.

De tre första säsongerna hade alla premiär i januari. Så även den fjärde säsongen som startar den 23 januari på Syfy i USA och mest troligt dagen därpå här hemma, även om HBO Nordic ännu inte bekräftat premiärdatumet.

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR