Smygpremiär för sci fi-serien The Magicians

Kanalen Syfy fortsätter att testa nya vägar i marknadsföringen. Fantasyserien The Magicians får smygpremiär över en månad innan serien officiellt har premiär.

Lev Grossman, som skrivit bestseller-serien som tv-serien bygger på, var först att berätta nyheten på sin Twitter.

Smygpremiären av The Magicians sker alltså direkt efter det sista avsnittet av Childhood’s End som Syfy sänder som ett tv-event i tre dagar den 14-16 december. Den officiella premiären av The Magicians är dock inte förrän den 25 januari.

The Magicians beskrivs som en mix av Harry Potter och Berättelsen om Narnia, men med en råare mindre naiv ton. I tre spännande och väldigt vuxna fantasyböcker berättar Lev Grossman om hur den unge och oerfarne men briljante Quentin Coldwater hamnar på den gåtfulla skolan Brakebills College för magisk pedagogik och upptäcker en helt ny värld. I tv-serien spelas huvudpersonen av Jason Ralph.

Det är inte första gången som Syfy testar okonventionella metoder för att skapa uppmärksamhet kring sina serier. Premiäravsnittet av The Expanse har i flera veckor varit tillgängligt för alla på bland annat Youtube i väntan på premiären den 14 december. Om premiäravsnittet av The Magicians också kommer att kunna streamas är oklart i nuläget.