Slutet nära – skaparna överger The Good Wife

Går The Good Wife mot sitt slut? Helt klart är i alla fall att paret King slutar som showrunners efter den sjunde säsongen för att fokusera på sin nya serie BrainDead.

Makarna Robert och Michelle King skapade advokatserien som i sina bästa stunder varit där uppe och konkurrerat bland världens bästa tv-serier. The Good Wife med Julianna Margulies i huvudrollen som Alicia Florrick har varit en prestigeserie för CBS som annars haft svårt att konkurrera med de kabelkanaler och streamingtjänster som dominerat de stora prisgalorna på senare år.

De senaste två säsongerna av The Good Wife har dock inte nått samma kreativa höjder och av originalskådespelarna har först Josh Charles och sedan Archie Panjabi lämnat serien. Och nu meddelar alltså CBS under sin TCA-dag att paret King inte kommer att återvända för en eventuell åttonde säsong. CBS-bossen Glenn Geller vill inte ge något definitivt besked om seriens framtid, utan konstaterar att “the show can absolutely continue” – men presenterar heller ingen ny showrunner för serien som dras med låga tittarsiffror.

Paret King ska i stället koncentrera sig på sin nya sommarserie BrainDead, som de själva beskrivit som The Strain möter The West Wing (Vita huset). I BrainDead, som bygger på en tecknad serie, får en ung kvinna sitt första jobb i Washington DC och upptäcker att den politiska ledningen slutat jobba eftersom aliens ätit upp hjärnorna på ett växande antal politiker och anställda i politikens högborg. Den unga kvinnan Laurel görs av Mary Elizabeth Winstead (The Returned). Danny Pino (Cold Case, Law & Order) spelar Luke, senator och äldre bror till Laurel.

13 avsnitt är beställda av BrainDead som ingår i CBS:s sommarsatsning.