Premiärdatum för Penny Dreadful

Showtimes mästerliga skräckserie Penny Dreadful har fått ett premiärdatum. Det betyder att säsong 3 bör dyka upp på HBO Nordic den 2 maj.

Det är en mycket suggestiv trailer som visar de första scenerna från den tredje säsongen av John Logans mörka berättelse om vampyrer, monster och häxor i 1800-talets England (men med Dublin som inspelningsplats). Den fängslande serien med Eva Green, Josh Hartnett och Timothy Dalton i tre av de ledande rollerna har en hel del att leva upp till. Penny Dreadful fick full pott när vi recenserade säsong 2 förra året. Serien toppade också vår årsbästalista i kategorin action/skräck.

I den tredje säsongen kommer ytterligare en karaktär från den klassiska litteraturen att introduceras, nämligen Robert Louis Stevensons Dr Henry Jekyll (Shazad Latif). Dessutom har Showtime tidigare släppt en bild som avslöjar att Eva Greens Vanessa Ives kommer att låsas fast i tvångströja och tröstas av dr Seward (Patti LuPone).

PennyDreadfulVanessa

Nio nya avsnitt sänds med start den 1 maj på Showtime och sannolikt dagen därpå på HBO Nordic. Har du helt missat Penny Dreadful så ligger de två första säsongerna och väntar på HBO Nordic.