Kristen Bell och Ted Danson i ny sitcom

Kristen Bell och Ted Danson är toppnamnen i en ny sitcom av Parks and Recreations skapare Mike Schur. The Good Place heter NBC-komedin.

Mike Schur är mannen bakom bland annat Parks and Recreation, NBC-serien med Amy Poehler i huvudrollen som tog adjö för ett år sedan efter sju säsonger. Hans nästa egna tv-projekt heter The Good Place. NBC har så stort förtroende för Schur att de beställt en hel serie direkt.

Nu har serien hittat sin leading lady. Det är Kristen Bell, som slog igenom i Veronica Mars och som just nu kan ses i Showtimes House of Lies. Bell hade en återkommande roll på Parks And Rec som Leslies rival Ingrid de Forest, så hon och Schur är väl bekanta sedan tidigare. Ted Danson är också klar för NBC-komedin, vilket nog gläder Mike Schur lite extra eftersom denne tidigare sagt att hans alla tiders favoritkomedi är Cheers (Skål).

Bells karaktär heter Eleanor och är en New Jersey-kvinna som kommit att inse att hon inte varit någon ”bra” person och bestämmer sig för att förändra sitt beteende. Danson spelar Michael som av en slump blir Eleanors guide till att bli en bättre människa.

Dansons nya tv-roll bådar inte gott för CSI: Cyber. Han kommer inte att återvända till CBS-serien om det skulle bli en tredje säsong, men det sannolika är att de låga tittarsiffrorna leder till att den Patricia Arquette-frontade spinoffen läggs ned när den här säsongen är över.