Jeff Goldblum som makthungrig grekisk gud i augusti

En vågad och mörkt humoristisk tolkning av grekisk mytologi satt i nutid. Netflix har släppt premiärdatum och bilder från Kaos med Jeff Goldblum som gudarnas konung Zeus.

Ingenting är heligt i The End of The F**ing World-skaparen Charlie Covells nytolkning av de grekiska myterna – förutom förräderiet och arrogansen hos ett gäng gudar och deras kosmiska intriger.

Kaos anländer till Netflix den 29 augusti.

Enligt Netflix beskrivning av handlingen upptäcker Zeus en dag det otänkbara, en rynka i pannan. Hans paranoia växer och leder in honom på en farlig och instabil väg. Och han har rätt i att vara orolig för hans tidigare vän och nu fånge, Prometheus, har orkestrerat en plan för att få bort honom. Den planen involverar tre olika människor, som alla är helt omedvetna om sin egen betydelse och vilka roller de måste spela i att rädda världen.

Från början var det tänkt att Hugh Grant skulle spela Zeus, men britten tvingades kliva av på grund av en schemakrock. I stället har Charlie Covell placerat Jeff Goldblum längst upp på Olympus. Goldblums samtida version av Gudarnas konung är en charmig, grym och makthungrig gud som gärna klär sig i träningsoverall.

Medan Zeus kämpar mot sina egna rädslor så ägnar sig resten av familjen åt misslyckade intriger. Det inkluderar hans hustru Hera (Janet McTeer), hans komplicerade bröder Hades (David Thewlis) och Poseidon (Cliff Curtis) samt hans rebelliske son Dionysus (Nabhaan Rizwan).