Skarsgårds Castle Rock till HBO Nordic

Bill Skarsgård gjorde biosuccé som Pennywise. Nu är han aktuell i ännu en Stephen King-historia. Skräckserien Castle Rock kommer snart till HBO Nordic.

Frågan är vem som är hetast just nu i Sveriges mest kända skådespelarfamilj. Konkurrensen är hård, men kanske är det ändå snart 28-årige Bill Skarsgård. På senare tid har han setts på bioduken i bland annat Battlecreek, Atomic Blonde och Deadpool 2, men allra mest uppmärksamhet fick unge Skarsgård när han förra året dök upp i skepnaden av en clown. Bill Skarsgård spelade Pennywise i den framgångsrika remaken av Stephen King-filmen It (Det på svenska).

Även Bill Skarsgårds nästa stora roll befinner sig i Stephen Kings skräckuniversum. I den nya JJ Abrams-producerade Hulu-serien Castle Rock är Bill Skarsgårds rollfigur en mystisk ung man som upptäcks i ett fängelse utan några identitetshandlingar. I andra stora roller syns André Holland (The Knick), Melanie Lynskey (Togetherness), Jane Levy (Suburgatory) och Sissy Spacek (Bloodline). Scott Glenn (The Leftovers) dyker upp i en speciell gästroll.

Hulu-serien är baserad på karaktärer och situationer skapade av skräcklitteraturens mästare och utforskar de skräckteman som förenar Stephen Kings värld. Historien utspelar sig i den fiktiva staden Castle Rock i Maine, som är en välbekant plats från Kings litterära verk, till exempel Cujo, The Dark Half, IT, Needful Things och The Body.

Den amerikanska streamingtjänsten Hulu fick en stor hit med The Handmaid’s Tale. Castle Rock är än annan storsatsning som ska hjälpa streamingtjänsten ta marknadsandelar i USA. I Sverige är det HBO Nordic som visar Hulu-serier. Den 26 juli landar de tre första avsnitten av Castle Rock hos HBO Nordic. De följs sedan av ett avsnitt per vecka. Totalt består den första säsongen av tio avsnitt.

Här är den officiella mycket creepy trailern:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=gXsKCQenpt0