Halston: Ewan McGregor som stilikon

Han var en stilikon och bästa vän med Liza Minnelli. Ewan McGregor spelar modeskaparen Halston i en Netflixserie med premiär den 14 maj.

Roy Halston Frowick blev känd som Halston och för en stil som definierade en dekadent era. Karriären tog fart när han designade den pillerburkshatt som bars av Jackie Kennedy under installationen av president John F Kennedy 1961. Under 1970-talet växte inflytandet som modeskapare och Halston var också en frekvent gäst på Studio 54 tillsammans med vännerna Bianca Jagger, Andy Warhol och Liza Minnelli. Under 1980-talet tappade designern kontrollen över sitt modehus och dog 1990 i aidsrelaterad cancer vid 57 års ålder.

Nu blir Halstons händelserika liv miniserie med Ewan McGregor i titelrollen. Producenten och regissören Daniel Minahan satte ihop en presentation med bilder från modedesignerns olika delar av livet för att locka McGregor till projektet som har Ryan Murphy som medproducent.

”Så fort jag såg bilderna så kände jag att jag ville spela honom. Jag bara kände det. Det är något med hans hållning, någonting bakom hans ögon. Det är något så spännande med honom som karaktär”, säger McGregor till Hollywood Reporter som också har exklusiva bilder från den påkostade Netflixserien.

Ewan McGregor omges av Krysta Rodriguez, Rory Culkin och Rebecca Dayan. De tre spelar i tur och ordning Liza Minnelli, regissören Joel Schumacher och Tiffany & C- designern Elsa Peretti.

Halstons designteam: regissören Joel Schumacher (Rory Culkin), Elsa Peretti (Rebecca Dayan) och Joe Eula. Foto: Jojo Whilden/Netflix
 Foto: Atsushi Nishijima/Netflix
Krysta Rodriguez sjunger och dansar själv i rollen som Liza Minnelli. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix
Gian Franco Rodriguez spelar Victor Hugo, Halstons älskare. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix
 Foto: Atsushi Nishijima/Netflix

Miniserien Halston består av fem avsnitt och har premiär på Netflix den 14 maj.