Michael B Jordan i HBO:s Fahrenheit 451

Michael B Jordan och Michael Shannon har huvudrollerna i nytolkningen av Ray Bradburys klassiska roman Fahrenheit 451. Tv-filmen kan i maj streamas på HBO Nordic.

Ray Bradburys dystopiska roman kom ut 1953 och blev film första gången 1966. Titeln syftar på temperaturen då papper självantänds. 451 grader Fahrenheit motsvarar ungefär 233 grader Celsius.

Handlingen i den nya HBO-filmen utspelar sig i en skrämmande framtid där media behandlas som en drog, historien har skrivits om, all litteratur i tryckt form är förbjuden och brandmännen bränner böcker i stället för att släcka bränder.

MIchael Shannon vs Michael B Jordan i Farhenheit 451.

Michael B Jordan, aktuell på biodukarna i Black Panther, spelar i Fahrenheit 451 den unge brandmannen Guy Montag som börjar ifrågasätta sin sysselsättning och hamnar på kollisionskurs med sin mentor och brandkapten, Beatty, (Michael Shannon, senast i Oscarsvinnaren The Shape of Water). Informatören Clarisse McClellan, spelad av Sofia Boutella (Kingsman – The Secret Service), hamnar i skottlinjen mellan de två männen.

HBO-filmen är regisserad av Ramin Bahrani.
“Jag har alltid älskat Ray Bradburys profetiska roman. När jag för två år sedan tittade mig omkring i världen kändes det som den perfekta tidpunkten för en modern tolkning”, har Bahrani sagt i ett uttalande.

Fahrenheit 451 har premiär den 20 maj på HBO Nordic.